2% pentru Progresul Sânnicoara

2 LA SUTA

Incepand cu data de 16.03.2014, s-a reluat Campionatul Judetean de Fotbal, urmand sa se joace meciurile din retur. Cee ce insemana, ca putem asista la meciurile sustinute de Progresul Sannicoara pe teren propriu. Primul meci va fi duminica, 30 martie, in compania celor de la Avantul Recea Cristur, de la ora 15:00.

Inca de prin anii ’70, Progresul Sannicoara, a luat parte la competitia organizata de forurile judetene, unde nu s-a facut de rusine, fiind mai mereu in prima parte clasamentului, cateva sezoane terminand chiar pe primul loc. 

Fotbalul mic, cum i se mai spune Ligii a-V-a, nu produce bani, ci ofera doar satifactii. Ne-am bucurat impreuna la victorii si am suferit cu optimism in  momentele mai dificile, deopotriva jucatori si chibiti, tineri si experimentati ai vieti, dar toti iubitori de fotbal.

Din nefericire, Primăria Apahida,  NU mai acordă sprijin echipelor de fotbal, pentru plata baremului de arbitraj. De fapt nu mai acorda niciun fel de sprijin financiar, putem spune, ca Progresul se bucura de sprijin moral, adica „cu vorba”.
Suma necesară pentru plata arbitrajelorintr-un sezon, se ridică aproximativ la 5000 ron. Pe lângă plata pentru arbitri, mai trebuie achitate cheltuielile legate de vizarea semestrială a legitimațiilor de joc de către AJF Cluj, adică 1000ron/sezon, cheltuieli legate de asistență medicală și cheltuieli administrative pentru întreținerea și amenajarea terenului de fotbal (tuns iarbă, trasare, etc)

În total, pentru a putea activa un sezon în Campionatul Județean de Fotbal, este nevoie de aproximativ 7500 ron. Fără să luăm în calcul și echipamente sportive,  pe care fie sunt primite prin donație de la prieteni cu dare de mana, fie jucătorii pun mână de la mână și le achiziționează singuri. De asemenea transportul pentru meciurile din deplasare este suportat integral de jucătorii echipei, din pasiune, cu masina proprie sau a parintilor. A trecut vremea cand CAP-ul punea la dispozitie camionul din dotare.
Pentru a face fata provocarilor financiare, echipa locală de fotbal, Progresul Sânnicoara, a încheiat un parteneriat cu Asociatia Judeteana de Fotbal Cluj. Astfel conform prevederilor Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa redirectioneze pana la 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit, in cazul nostru catre AJF Cluj.
Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul 230. Rezultatul este virarea, in contul AJF Cluj, a unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual, platit deja in anul 2013,  pentru veniturile salariale realizate.  Suma care va revine NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.
Cu alte cuvinte, dati o destinatie specifica, unei parti din taxele incasate de statul Roman.
Hai sa ne bucuram impreuna de inca un sezon de fotbal! 
Hai Sannicoara!

Hai Progresu’!


1. Cum poate obtine Progresul Sannicoara cei 2%, din partea mea ?
– Descarcati formularele necesare, pentru angajati, Formularul 230, completati-l si transmiteti-l mai departe catre administratia financiara sau catre unul din jucatorii sau apropiatii echipei de fotbal. Puteti sa le predati chiar la meciurile sustinute pe teren propriu, urmeaza 3 saptamani cu meciuri pe teren propriu. In 30.03.2014 – ora 15:00, in  06.04.2014 – ora 16:00 sau in 13.04.2014 – ora 16:00.

2. Ce trebuie sa completez, nu stiu exact cuantumul salariului primit in anul 2013 ?
–  Formularul este completat cu datele AJF Cluj, scrieti datele personale de identificare la punctul I, semnati formularul, iar restul calculelor vor fi facute de angajatii Ministerului Finantelor Publice.

Descarca Formularul 230.
Vizualizeaza un model al Formularului 230 completat.
Descarca instructiuni de completare Formularului 230..

 –
Descărcați:
Model Formular: descărcați PDF   /  descărcați JPEG

2 thoughts on “2% pentru Progresul Sânnicoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *