Licitatia pentru amenajarea a 50 de statii de bike sharing si 15,4 km de piste in Cluj-Napoca, Floresti si Apahida are loc azi, 3 aprilie

Proiectul prin care vor fi amenajate in Cluj-Napoca 50 de statii de bike sharing si vor fi construiti 14,5 km de piste de biciclete va fi licitat in 3 aprilie.

Vezi AICI harta statiilor de inchiriat biciclete.

Finantarea a fost aprobata in 2011, dar documentatia a fost analizata de Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

Prin proiect se vor instala 50 de statii self-service de biciclete, din care 44 in municipiul Cluj-Napoca, restul de 6 statii in comunele Apahida si Floresti si vor fi achizitionate un numar de 540 de biciclete.

Practic, din price punct al orasului, clujenii se vor putea deplasa gratuit in orice alt punct, pe baza unui card emis la cerere care permite ridicare din statie a unei biciclete si depozitarea in punctul de sosire.

Totodata in proiect se va finanta construirea de noi piste de biciclete, de circa 14,5 km lungime totala.

Valoarea proiectului estimata este de 17.646.598,87 lei, din care 13.417.130,56 lei suma nerambursabila solicitata.

 

Pe ce strazi vor fi amplasate cele 50 de statii de inchiriat biciclete VEZI HARTA si LOCATIILE

Locatia celor 50 de statii de inchiriat bicicletedin Cluj-Napoca a fost stabilita de proiectanti. 43 vor fi in oras, iar alte 7 in comunele Floresti si Apahida.

Harta pistelor de bicicleta – DESCARCA

Locatiile statiilor de inchiriat bicilete – DESCARCA

Proiectul finantat din fonduri europene cu 17 milioane de lei a fost semnat sambata, 1 octombrie, de primarulSorin Apostu si ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea. In total, in Cluj-Napoca urmeaza sa fie amplasate 50 de statii de inchiriat biciclete, sa fie amenajati 15 noi kilometri de piste si sa fie cumparate 540 de biciclete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *