Sânnicoara adună selectiv.

Pe mai multe străzi din Sânnicoara au fost montate containere pentru colectarea selectivă.

20150306_141705 Pe strada Grădinarilor au fost montate astăzi două containere speciale pentru adunarea selectivă, la intersecția cu strada Aurel Vlaicu. Deși locuitorii acestei străzi au cerut în moduri repetate asfaltarea acestei străzi containerele au fost montate lângă bălți și mult noroi fără să se mai țină cont de acest aspect.

 

Colectarea selectivă reprezintă procesul de gestionare a deșeurilor prin care materialele cu potențial de reciclare (hârtie, carton, sticlă, plastic și metal) sunt recuperate și dirijate spre centrele de reciclare.

Acest proces necesită: o compostare la sursă, o colectare separată a materialelor secundare și tratarea deșeurilor într-un centru de recuperare.
Colectarea deșeurilor se face în sistem cu 4 pubele, de diferite culori, în conformitate cu legea 211/2011 privind regimul deșeurilor.

colectare-selectiva-338

 

În Sânnicoara au fost montate doar două astfel de pubele de culori diferite după cum urmează:
– Pubela de culoare galbenă este destinată colectării de metal și plastic (folii, PEID, PET, PVC și alte materiale plastice, dar și metale feroase și neferoase),
– Pubela de culoare albastră este destinată colectării de hârtie și carton (hârtie tipărită, hârtie în amestec)

 

2 thoughts on “Sânnicoara adună selectiv.

  1. Ce bine ca avem nu 4 pubele ci cate 2. Dar de pubela din cimitirul de pe str Eternitatii nu mai stie nimeni nimic,a fost luata de aici in luna ianuarie si din nou se aduna mizeria pe jos,coranele de pe morminte dar mai ales panglicile si plasticurile de la lumanari se imprastie peste tot la prima rafala de vant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *