Silicon Valley de Cluj! Trei localitati ar putea gazdui centrul unic in tara

Parcul tehnologic pe care Ministerul Economiei doreşte să îl realizeze în judeţ ar putea fi amplasat într-una dintre localităţile de la marginea oraşului Cluj-Napoca. Autorităţile estimează că, pentru realizarea acestui Silicon Valley de Cluj, este nevoie de un teren de peste 300 de hectare. Fiecare companie care va investi în proiect urmează să primească ajutoare de la Statul Român. 

 

„Cei care vor investi peste o anumită sumă şi vor avea un număr de angajaţi vor primi un ajutor de la stat care poate să meargă până la 28 de milioane de euro fonduri alocate pentru acest parc tehnologic IT sunt peste 200 de milioane de euro. Iată, Clujul devine centru de dezvoltare euroregional şi unic în România”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Parcul tehnologic va fi amenajat cu fonduri de la Guvern. Autorităţile clujene susţin că, pentru succesul proiectului, trebuie aduse câteva firme puternice, care, la rândul lor, să atragă alte societăţi.

„Va fi de fapt o localitate unde se vor construi spaţii pentru aceste firme şi, dacă se merge pe sistemul cu Silicon Valley din America, acolo vor fi şi locuinţele celor care vor lucra acolo. Dar e nevoie de 300 – 400 de hectare ele urmând să fie găsite în jurul Clujului”, a completat Uioreanu.

Parcul tehnologic ar putea fi amenajat în Apahida, Baciu sau Floreşti.

4 thoughts on “Silicon Valley de Cluj! Trei localitati ar putea gazdui centrul unic in tara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *