Aeroportul din Cluj sau cel din Mures?

Războiul tarifelor aeroportuare între Cluj-Napoca şi Târgu Mureş continuă. La finalul săptămânii trecute, consilierii judeţeni din Mureş au aprobat un tarif de un euro pe pasager, în timp ce la Cluj tarifele sunt de şase euro pe pasager, iar la nivel European se ridică până la 11 euro. Consiliul Judeţean Cluj analizează posibilitatea blocării în instanţa şi a acestor tarife. 

Tarifele anterioare stabilite de aeroportul din Târgu-Mureş au fost blocate în instanţă de Consiliul Judeţean Cluj din cauza concurenţei neloiale pe care o creau, potrivit administraţiei judeţene.

„Sunt foarte mici. Este vorba de un euro pe pasager. De exemplu la aterizare au şi mai mari reduceri. Costul mediu pentru prelucrarea unui pasager pe plan european este de 10 – 11 euro. Costul mediu”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

   Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Emoke, consideră că tariful de un euro a fost stabilit în favoarea pasagerilor. Hotărârea anterioară fusese dată în momentul în care la şefia Consiliului Judeţean Mureş se află Lokodi Emoke.

„Părerea mea este că nu este treaba vicepreşedintelui să ofere declaraţii pe hotărâre. Eu am votat aceste tarife.Este o hotărâre pentru ajutarea pasagerilor şi pentru aeroport.

Dacă această nouă decizie va fi sau nu atacată din nou în instanţă se va stabili în urma unei analize a Hotărârii de Consiliul Judeţean emisă la sfârşitul săptămânii trecute.Noi suntem pentru dezvoltarea aeroportului”, a precizat Lokodi Emoke, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.