Bike Sharing: În Sânnicoara se lucrează la construirea pistei de bicilete.

bike-sharing

 

Proiectul ”BIKE SHARING” , care își propune să lege orașul Cluj-Napoca de localitatea Sânnicoara-Apahida și Florești prin piste de biciclete, începe să prindă contur în Sânnicoara. 

Lucrările au început de la piața Agro Transilvania, pe un tronson de aproximativ 3 km, până în spatele gării din Apahida.

Pista de biciclete va fi ferită de traficul din localitate, urmând să se construiască prin zona Căbăuș unde deja se lucrează la fundația viitoarei piste. Fundația are o adâncime de 1,2 metri și este protejată în zonele de risc cu ziduri împotriva alunecărilor de teren. Pista va avea o lățime de 2 metri și va fi marcată pentru circulația în ambele sensuri.

Proiectul de Bike Sharing ar fi trebuit să fie finalizat în 16 august 2013, fiind finanțat din fonduri europene cu 2,6 milioane de euro. Au fost cumpărate cele 540 de biciclete pentru acest proiect, dar acestea stau de aproape 2 ani într-un depozit al RADP.

 

Termenul de finalizare din contractul de finanțare este august 2015, după această dată urmând să apară probleme cu Uniunea Europeană.

foto: apahida.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.