Copii invata sa picteze pe sticla la Biserica Ortodoxa din Sannicoara

La fel ca în ultimii 12 ani, Parohia Sânnicoară din cadrul Protopopiatului Cluj I, organizează în fiecare vară un cerc de pictură cu tematică religioasă.

În perioada 11-18 august, aproximativ 24 de copii cu vârste cuprinse între 6-14 ani învaţă să picteze icoane pe sticlă timp de 3 ore pe zi fiind coorodnaţi de Gavrilă Năsui, absolvent al Facultăţii de Teologie secţia Arte Sacre din cadrul Universităţii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca. Picturile din acest an au o tematică diversă precum: Mântuitorul, Maica Domnului, praznice şi sfinţi.

Scopul acestei activităţi este de a descoperi noi talente, de a sprijini pe cei talentaţi şi de a-i încuraja pe copii să participe la activităţi extraşcolare, participarea la acest cerc nefiind condiţionată de apartenenţa religioasă. De asemenea îmi doresc ca numărul copiilor înscriși din acest an, în cercul de pictură,  să fie mai mare ca cel din anii trecuți.” a afirmat părintele Luca Viorel.

Cercul de pictură se desfăşoară în incinta bisericii, într-o clădire pentru activităţi sociale, construită de Biserica Ortodoxă din Sânnicoara, iar costurile pentru buna funcționare a cercului sunt suportate de Biserică.

Icoanele vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei organizate de Hramul Bisericii, „Naşterea Maicii Domnului”, în 8 septembrie.

Pentru munca și efortul depus, copii vor fi răsplătiţi cu un pelerinaj la mănăstirile: Mihai-Vodă, Dumbrava, Râmeţ şi Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia.

foto: InfoApahida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *