Irlandezii preiau constructia casei din Sannicoara

Constructia casei de pe dealurile localităţii Sânnicoara, începută săptămâna trecută de un grup de voluntari din Norvegia, continuă.

Săptămâna aceasta (02 – 06.07.2012), „meşterii voluntari” vor fi un grup de studenţi din Irlanda, veniţi cu forţe proaspete să dea o mână de ajutor familie care a întrat in proiectul Habitat For Humanity, proiect ce prevede construirea unei locuinţe cu ajutorul echipelor de voluntariat din diverse locaţii.

Impresionaţi de aces gest, echipa sannicoara.ro a mers la locul în care se construieşte locuinţa pentru a afla mai multe detalii despre acest proiect. Proiectul prevede împrumutul financiar pentru construirea locuinţei din partea asociaţiei, urmând ca, în timp de maxim 10 ani de la finalizarea locuinţei, familia care a beneficiat de acest ajutor să returneze suma investită de asociaţie, sumă care va fi calculată fără dobândă sau alte taxe suplimentare. Pe scurt, familia plăteşte exact materialele necesare construcţiei, munca fizică făcându-se cu ajutorul echipelor de voluntari din diverse instituţii colaboratoare.

Până în prezent la construcţia locuinţei au fost două echipe de voluntari:

– Norvegia (săptămâna 25 – 29.06.2012). Echipa a fost trimisă de o şcoală din Norvegia, voluntarii având vârste cuprinse între 18 – 20 ani.

– Irlanda (săptămâna 02 – 06.07.2012)  echipă trimisă de asemenea de o instituţie colaboratoare asociaţiei Habitat For Humanity.

Până la finalizarea construcţiei, Asociaţia Habitat For Humanity aşteaptă o echipă de voluntari de 4 ori mai mare decât cele prezente până acum, începând cu luna următoare.

 

citeşte şi: „Norvegienii construiesc o casa pe dealurile Sannicoarei”

scris de: R.V

One thought on “Irlandezii preiau constructia casei din Sannicoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.